A I G A I O R C B

Καλώς ήρθατε στην σελίδα μας

GPS TRACKER

Σύστημα εντοπισμού σκάφους με GPS Tracker

164509bc83d49cebf5912971704b726c

  Το αναπόσπαστο εργαλείο για την τεχνική του Heavy Casting είναι το σκαφάκι μας. Είναι αυτό που θα μεταφέρει το δόλωμα μας σε μεγάλες αποστάσεις από την ακτή κάτω από ήπιες αλλά και δύσκολες συνθήκες όπως μεγάλο κυματισμό, επιπλέοντα απορρίμματα, έντονη αντήλιά η οποία εμποδίζει την παρακολούθηση του κτλ.

Εξοπλισμένα πλέον με πολλές καινοτομίες που εκτός από μια τηλ/νση μπορεί να περιέχει μονάδα GPSF αυτόματης επιστροφής, βυθόμετρο, G Box® μετατρέπουν το σκαφάκι μας το αναπόσπαστο αλλά και το ποιο ακριβό “εργαλείο” στον εξοπλισμό μας. Δυστυχώς όμως η περίπτωση της απώλειας του είναι πάντα μέσα στα πλαίσια μιας και μια σακούλα, για παράδειγμα, ή μια κατεστραμμένη μπαταρία μπορεί να είναι οι πιθανές αιτίες που το σκαφάκι μας θα σταματήσει σε μεγάλη απόσταση από την ακτή χωρίς τις περισσότερες φορές να μπορούμε να κάνουμε κάτι για την ανάκτηση του, με αποτέλεσμα την απώλεια του!  

Η τεχνολογία όμως έρχεται και πάλι να μας δώσει την λύση με ένα σύστημα το οποίο μας δίνει την δυνατότητα να παρακολουθούμε σε πραγματικό χρόνο το σκαφάκι μας ακόμη και σε περίπτωση κλοπής! Το σύστημα αυτό ονομάζεται GPS Tracker και μπορεί να τοποθετηθεί μέσα στο σκαφάκι μας χωρίς καμία τεχνική παρέμβαση και κατόπιν μπορεί να στέλνει δεδομένα εντοπισμού μέσω του χάρτη του Google Earth κάθε φορά που το επιθυμούμε. Με ενσωματωμένη μπαταρία η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και 3 ημέρες μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην ανεύρεση του σκάφους μας ακόμη κι αν αυτό έχει καταστρέψει το μοτέρ, ή την μπαταρία του κτλ. ! Το GPS Tracker είναι μια μονάδα GPS μονάδα εντοπισμού , μονάδα geotracking , ή απλά ιχνηλάτης .

Είναι μία συσκευή η οποία μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα όχημα, περιουσιακό στοιχείο, άτομο ή ζώο και το οποίο χρησιμοποιεί το Παγκόσμιο Σύστημα Εντοπισμού Θέσης (GPS) για να καθορίσει την γεωγραφική θέση ( geotracking ) για να προσδιορίσετε τη θέση του.  Οι τοποθεσίες αποθηκεύονται στη μονάδα παρακολούθησης ή μεταδίδονται σε μια συσκευή συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο η στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας  ( GSM / GPRS / CDMA / LTE ή SMS ),  Τα ίχνη μπορούν να εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο χάρτη, με λογισμικό παρακολούθησης GPS . smartphone με δυνατότητα GPS. [2] Ένα GPS tracker περιέχει ουσιαστικά μια μονάδα GPS που λαμβάνει το σήμα GPS και υπολογίζει τις συντεταγμένες. Για καταγραφικά δεδομένων, περιέχει μεγάλη μνήμη για την αποθήκευση των συντεταγμένων.

Οι προωθητές δεδομένων περιέχουν επιπλέον ένα μόντεμ GSM / GPRS / CDMA / LTE για τη μετάδοση αυτών των πληροφοριών σε έναν κεντρικό υπολογιστή είτε μέσω SMS είτε GPRS σε μορφή πακέτων IP . Οι δορυφορικές μονάδες παρακολούθησης GPS θα λειτουργούν οπουδήποτε στον κόσμο χρησιμοποιώντας δορυφορική τεχνολογία όπως το GlobalStar ή το Iridium και πολλές φορές δεν απαιτούν σύνδεση κινητής τηλεφωνίας. Ένα πρόγραμμα δεδομένων είναι ο πιο κοινός τύπος μονάδας παρακολούθησης GPS, που χρησιμοποιείται για συστήματα παρακολούθησης στοιχείων , προσωπικής παρακολούθησης και παρακολούθησης οχημάτων. Σχεδόν κάθε κινητό τηλέφωνο βρίσκεται σε αυτήν τη λειτουργία με την συμφωνία του χρήστη, ακόμα κι αν  απενεργοποιηθεί η αποθήκευση των δεδομένων για μελλοντική μετάδοση ισχύουν να ισχύουν.

Επίσης γνωστό ως “GPS beacon”, αυτό το είδος παρακολούθησης της συσκευής (δηλαδή “στέλνει”), σε τακτά χρονικά διαστήματα, τη θέση της συσκευής καθώς και άλλες πληροφορίες όπως ταχύτητα ή υψόμετρο σε έναν καθορισμένο διακομιστή , που μπορούν να αποθηκεύσουν και να αναλύσουν το δεδομένα αμέσως. Μια συσκευή πλοήγησης GPS και ένα κινητό τηλέφωνο βρίσκονται δίπλα-δίπλα στο ίδιο κουτί, που τροφοδοτείται από την ίδια μπαταρία.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα, το τηλέφωνο στέλνει ένα μήνυμα κειμένου μέσω SMS ή GPRS, το οποίο περιέχει τα δεδομένα από το δέκτη GPS. Τα νεότερα smartphone με ενσωματωμένο GPS που εκτελούν λογισμικό παρακολούθησης GPS μπορούν να μετατρέψουν το τηλέφωνο σε συσκευή προώθησης δεδομένων (ή καταγραφέα). Από το 2009, είναι διαθέσιμες εφαρμογές ανοιχτού κώδικα και ιδιοκτησίας για κοινά τηλέφωνα με δυνατότητα Java ME , iPhone , Android , Windows Mobile και Symbian.Οι περισσότεροι ιχνηλάτες GPS του 21ου αιώνα παρέχουν τεχνολογία “push” δεδομένων, επιτρέποντας εξελιγμένη παρακολούθηση GPS σε επιχειρηματικά περιβάλλοντα, ειδικά οργανισμούς που απασχολούν κινητό εργατικό δυναμικό, όπως ένας εμπορικός στόλος.

Τα τυπικά συστήματα παρακολούθησης GPS που χρησιμοποιούνται στη διαχείριση εμπορικών στόλων έχουν δύο βασικά μέρη: υλικό τοποθεσίας (ή συσκευή παρακολούθησης) και λογισμικό παρακολούθησης. Αυτός ο συνδυασμός αναφέρεται συχνά ως σύστημα αυτόματης θέσης οχήματος . Η συσκευή παρακολούθησης είναι πιο συχνά εγκατεστημένη στο όχημα με το καλώδιο, συνδεδεμένη στο CAN-bus , το διακόπτη του συστήματος ανάφλεξης και την μπαταρία. Επιτρέπει τη συλλογή επιπλέον δεδομένων, τα οποία μεταφέρονται αργότερα στον διακομιστή παρακολούθησης GPS.

Εκεί είναι διαθέσιμο για προβολή, στις περισσότερες περιπτώσεις μέσω ενός ιστότοπου με πρόσβαση μέσω του Διαδικτύου, όπου η δραστηριότητα του στόλου μπορεί να προβληθεί ζωντανά ή ιστορικά χρησιμοποιώντας ψηφιακούς χάρτες και αναφορές.  

TRANSLATE